blog kaydol giriş hakkında sss
2
1

D TIPI VIZE

EVLILER ICIN

  • AVIRDEN RESMI DAVETIYE

  • 2 ADET FOTOGRAF

  • EVLILIK BELGESI FOTOKOPISI

  • ESINIZIN PASAPORT FOTOKOPISI

  • ESINIZIN PASAPORT FOTOKOPISI ALTINA ADRES VE TELEFON BILGILERI

  • 45 GUNLUK SIGORTA (ELCILIGIN ANLASMALI OLDUGU ACENTADAN)

CALISANLAR ICIN

  • CALISMA IZINI ASLI

  • UKRAYNA VE TURKIYEDEKI IKAMET ADRESLERI VE TELEFON NUMARALARI

  • 45 GUNLUK SIGORTA (ELCILIGIN ANLASMALI OLDUGU ACENTADAN)

  • 2 ADET FOTOGRAF

arkadaslar ek bılgı olarak vızenın verılme suresı konusunda acıklama yapmak ıstıyorum Ankarada bazı aracı kuruluslar var ve sız ankaraya gıtmeden sızın adınıza işlem yapma yetkileri var. bu vize express olarka 3 gunde normal olarak 15 gune kadar bekleme suresi ile alabiliyorlar, siz yalnızca istenen belgeleri gönderiyorsunuz onlar sizin isteğinize göre vize alıyorlar. bu şekilde ankaralı olmayanlar için yolculuk parası vermeden vize alabiliyorsunuz.

soruldu 26.05 '2012 saat 08:41

arkeolog's gravatar image

arkeolog ♦
6.1k1749

düzenledi 06.06 '2012 saat 09:00

Normal sartlarda gereklı olan belgeler bugun sartları ıle bunlardır, ancak kişilere göre olusabilecek özel durumlar için elçilikle irtibata geçilmesi tavsiye edilir.

(03.06 '2012 saat 23:27) arkeolog ♦

12sonraki sayfa »

1 yil once resmi evlilik yapmis idim. yesil pasaportum oldugu icin girislerde vize ihtiyaci duymuyordum. Ancak bir yil icinde maksimum 180 gun kalabilme uygulamasinin gundeme gelmesi ile bu sene oturum alma ihtiyaci hissettim. ve antalyadaki konsoloslugu aradim d tipi vize icin benden evlilik belgesinin fotokopisi 2 fotograf pasaportum ve hizmet bedeli istenildi. Ben internetten indirdigim formu da doldurmustum ama bayan natalia bu formun eski oldugunu kendisinin formu dolduracagini soyledi. hanimefendinin Turkcesi de mukemmel .. olabildigince yardimci oluyor. ben emekliyim. calisma gibi bir talebim de yok. Bu durumda benden istenilen belgeler yazdiklarimdan ibaret oldu. Belki calisacak arkadaslardan farkli belgeler istenilebilir. Ornegin bana avirden davetiye gereksiz denildi. Benzer durumdaki arkadaslari bilgilendirmek amaci ile yazmak istedim. Tez tour bunyesinde faaliyet gosteren ukrayna fahri konsoloslugunu arayarak onlarin talimatlari dogrultusunda islem yapmak en dogrusu diye dusunuyor herkese selam ve saygilarimi sunuyorum

yanıtlandı 03.06 '2012 saat 08:45

turakmug's gravatar image

turakmug
1.7k15

Hocam 45 gunluk sigorta dediginiz seyahat saglik sigortasi galiba, turkiyede biraz pahaliya yapiyor acenteler acaba ukraynadan sigorta yaptirip gerekli evraklar ile beraber ukrayna elciligine versek uygun olurmu yoksa Turkiyedeki herhangi bir acenteden yaptirmakmi daha kolay? saygilar

yanıtlandı 26.05 '2012 saat 09:22

Dersim's gravatar image

Dersim
401110

yok olmuyormus, elciligin anlasmali oldugu yerde yaptirma zorunlulugu varmis ,aldigim bilgilere gore. elcilik akinlarinda yapan varmis.

(26.05 '2012 saat 10:20) arkeolog ♦

Merhaba arkadaşlar

Bu tür bilgiler prosedürün uygulanması adı altında iç emirler düzenlenerek kurumlarda resmiyet kazanır. Bu yüzden ince detay bilgileri eğer doğru bir şekilde öğrenmek istiyorsanız. İşlemi yapan kuruma gitmeniz veya telefon açmanızı öneririm çünki herhangi bir kurum birbiri ile bağlantılı bile olsa diğer kurumun iç emirlerini bilmesi çok zordur. Örneğin evlilik için d tipi vize almak istiyorsanız. Türkiye deki Ukrayna konsolosluğuna telefon açmanız yada gitmeniz gerekir. Vize işlemi sadece Konsolosluklarda ve özel durumlarda dış işleri bakanlığında yapılır. Sizlerin özel durumu olmadığı için konsoloslukla iletişime geçmeniz gerekir. Bizim telefonla Ukrayna Konsolosluğundan öğrendiğimiz kadarı ile Evlilik için d tipi vizelerde istenen belgeler - Evlilik cüzdanının apostilli kopyası -Pasaport - 2 resim -vize formu -Ülkenin eşe verilen oturma izni kopyası - Herzaman istenmesede eşin gelir durumunu gösteren belge

Saygılar

http://avukat.com.ua/

yanıtlandı 28.05 '2012 saat 05:40

ukrhukuk's gravatar image

ukrhukuk
5359

nasil vize aliminda oturma izni kopyasi? zaten bu belge olsa ben gitmem ki vize almaya? vize aldiktan sora oturma izni aliyoruz, yanlismiyim?

(28.05 '2012 saat 05:46) arkeolog ♦

Bir anlaşılmazlık söz konusu sanırım ama şöyle düzelteyim verdiğim örnek Ukraynada Geçici oturma izni ile bulunan Türk vatandaşları ve Türk vatandaşı eşini yanına almak isteyen arkadaşları ilgilendirir.

(28.05 '2012 saat 05:53) ukrhukuk

Yeni kanuna gore evlilik uzerinden gecici oturma izini bulunan kisiler, 2 yillik gecic oturma izni alip, ardindan turkiyeye donmek zorunlulugu olmadan,surekli oturum iznine basvurda bulunabiliyorlar. Calisma vizesi uzerinden gecici oturma izni alanlarin uygulamasi hakkinda bir fikir belirtemeyecegim.

(28.05 '2012 saat 05:56) arkeolog ♦

Arkadaslar D tipi evlilik vizesi normal vizedeki gibi 16 is gunundemi sonuclaniyor?, bu konuda bilgi verebilirmisiniz. Ben 1 haziranda evlendim ve gidis-donus biletimizi ukraynadan alip turkiyede 1 ay kaldikdan sonra geri donmek istitoruz. D vizesi almak icin 1 ay yeterlimi?

(03.06 '2012 saat 17:00) Dersim
1

ben D tip vize icin 11 mayis da muracaat ettim 1 haziranda pasaportum kargo marifeti ile elime ulasti. Sure, kargo dahil 20 gun gibi bir zamana tekabul ediyor. siz garanti olsun diyorsaniz 1 aylik sure rahatca yeterli olacaktir.

(03.06 '2012 saat 19:12) turakmug

D tipi vizeyi 29 Mayis ta alip geldim. Pasaport ve 2 resim (zaten her vizede bunlar gerekli) disinda tek belge evlilik belgesi fotokopisi. apostilli olmasi yada cevirisine gerek duyulmuyor. Ucreti 260 usd (60 gunluk sigorta mecburiyeti miktari arttiriyor) 3 gun icerisinde cikiyor, suresi 45 gunluk !

Ukrayna ya dondukten sonra bu 45 gun sure icerisinde 1 yillik sureli oturum aliniyor. Henuz basvurmadim, basvuran var ise gerekli belgeleri iletmesi rica.

yanıtlandı 04.06 '2012 saat 06:42

propeller's gravatar image

propeller
28515

düzenledi 04.06 '2012 saat 06:42

260 dolar biraz yuksek olmus gibi.. yada ayni gun evrai teslim alma gibi bir secenek mi istediniz ?? normalde hizmet ucreti sigorta dahil 155 yada 160 dolar gonderdim diye hatirliyorum hatta pasapoertum ile birlikte son gune ait kur uzerinden fatura kesip yollamislar. dediginiz gibi evlilik belgesinin sadece fotokopisi yeterli apostil gerekli degil.

(04.06 '2012 saat 09:18) turakmug

bu kadar farkli ucret alimi acaba pasaport farkligindan mi kaynaklandi.kimseyi zan altinda birakmak istemiyorum.Ozellikle de bizim konsolosluk gorevlilerine nazaran cok daha ilgili hizmet veren antalya daki fahri konsoloslukta gorev yapan biri icin yanlis intiba birakmak istemiyorum.En iyisi bundan sonra ayni vizeyi alacak arkadaslar direkt ucreti sorsunlar.Alacaklari cevaba gore de bu ucretin neleri kapsadigini duymak istediklerini belirtsinler.Yada ayni vizeyi alan diger arkadaslar da odedikleri ucreti belirtsinler. "gercek vize,hizmet,sigorta ucreti nedir" sorusuna cevap bulmaya calisalim

(04.06 '2012 saat 09:33) turakmug

ozur diliyorum propeller rumuzlu arkadas yazmis 3 gun icinde cikiyor demis ben dikkatsiz okuyunca bir dunya yorum yaptim. sure kisalinca ucret artiyor bunu biliyorum.. kusuruma bakmayin.. benim yazdigim ucret normal seyrinde yani 18 gun+kargo suresinde alinan vize,hizmet bedeli ve sigorta ucretini kapsiyor

(04.06 '2012 saat 09:38) turakmug

D tipi ile Ukrayna ya giris yaptiktan sonra 1 yillik oturum alabilmek icin, 45 gun vize suresine ragmen, Avir den 90 gun evrak temini ici sure veriliyor. ilce de ikamet edenlerin Oblast a gitmeye geregi bulunmuyor.

Evlilik belgesinin asli ve fotokopisi Sizin ve Ukrayna vatandasi esinizin pasaport ve pasaport fotokopileri 2 ser adet vesikalik foto Ukrayna da kayitli bulundugunuz ikametin evraklari

saniyorum islem esnasinda cuzi miktarda bankkaya odeme yonlendirmeleri de olacak.

mevcut kanun degismez ise 1 sene doldurulduktan sonra Turkiye ye gitmeye gerek gorulmeden yine uzatma verilebilinecek.

yanıtlandı 05.06 '2012 saat 08:25

propeller's gravatar image

propeller
28515

Arkadaslar benim basima geldi ve benim gibi ukraynada evlenecek olan arkadaslarimizin ayni duruma dusmemesi icin basimdan gecen olayi burda paylasiyorum. Ben evlenmek icin ziyaretci vizesi ile ukraynaya giris yaptim bu vize 3 aylik ziyaretci vizesi idi ve istanbul konsoloslugundan almistim fakat sizlere onerim 3 aylik vize alacaksaniz bunu ankaradaki ukrayna buyuk elciliginden alin cunku istanbuldaki ukrayna konsoloslugunun verdi 3 aylik vizenin kenarinda ufak yazilarla bu vize ukraynada en fazla bir ay gecerlidir yaziyor ve ben bu yaziyi gormedim ve burda ovira gittigimde gorevli memur 500 grivna ceza odemem gerektigini soyledi. yanin 3 aylik vize almisim ama 30 gun kalma hakkim var ve ben 2 aydan beri ukraynadayim yani 1 ay gecirmisim suremi. vizenisi evlilik amacli aliyorsaniz ankaradan alin derim.

yanıtlandı 06.06 '2012 saat 05:33

Dersim's gravatar image

Dersim
401110

Bu konsolosluğun hatası değil mi? Hem 3 aylık vizenin kenarında nasıl olurda 1 ay geçerlidir ibaresi bulunur anlamış değilim.Çakal sistem bence :)

(07.06 '2012 saat 05:33) MEACULPAKSK

ovirda cezaniz var dendiginde bizlerde donup kaldik. Enteresan bir durum, istanbuldaki konsolosun verdigi 3 aylik ziyaret vizesi bir ay gecerli ama ankaradaki konsolosun verdigi 3 aylik vize 3 ay gecerli. Gulermisin aglarmisin.

(07.06 '2012 saat 14:31) Dersim

Ben bu işlemleri anlamış değilim.Sırf boşuna masraf ve sinir bozukluğu başka birşey değil.O kadar emek veriyorsunuz zamanınızı harcıyorsunuz evraklarınızı hallediyorsunuz ama gel gelelim illa ki bir yerden bi açık çıkıyor.Ayrıca konsolosluk olsun,elçilik olsun farketmiyor;bilgi kirliliği çok fazla.Birinin dediğiyle diğerinin dediği birbirini tutmuyor ve böylelikle bizleri hataya sürüklüyorlar.Bende bu olaydan çok şikayetçiyim.Sizede geçmiş olsun bence bu olaydan dolayı sinirden ağlanır.Umarım bundan sonra böyle problemler yaşamayız.

(09.06 '2012 saat 04:48) MEACULPAKSK

Dersim, hangi oblast in ovir i bu ? Yazi dan emin misiniz ? 1 giris-cikisa mahsustur yazisini o sekilde lanse etmediklerinden eminsiniz degil mi ?

yanıtlandı 12.06 '2012 saat 02:06

propeller's gravatar image

propeller
28515

Volinskaya oblasta bagli ovirda islemlerim yapiliyor, dun polis savunmamizi yazdi persembe gunu mahkemeye cikicaz vize ihlalinden dolayi ve artik hakim ne karar verirse, buyuk ihtimal para cezasi verir bende bilmiyorum bakalim hayirlisi.

yanıtlandı 12.06 '2012 saat 03:20

Dersim's gravatar image

Dersim
401110

apostil yapacaksin apostilin apostilini isteyecekler gene beyenmeyim noter isteyecekler noteri apostil yaptir diyecekler ama bunlari ukraynaca yaptiracaksin turkce isteyecekler turkceye cevireceksin ukraynacada gerekk diyecekler sen git bosan bu daha kolay :) saka biyana henuz 2ay once bu donemden gectim sana kolay gelsin

yanıtlandı 14.09 '2012 saat 06:20

TYILMAZ's gravatar image

TYILMAZ
805

kasım ayında " uzun süreli oturum " başvurusu yapmak için ukraynaya gideceğim kısmet olursa. şu an belgeleri toplamakla meşgulüm.

yalnız şunu anlayamadım. izah edermisiniz rica etsem

D TİPİ VİZE : Bu vizeye başvuruyu ne zaman yapmam gerekiyor ? ilk başvuru yapmaya gidince d tipi vizemi almam lazım? yoksa ilk başvuruyu yapıyorum, bana geçici göçmenlik belgesi veriyorlar, o belge ile konsolosluğa başvurup d tipi vize alıyorum ve 5 gün içinde tekrar ukraynaya gidip, uzun süreli oturum iznimi onaylatıyorum.

doğrumu anlaşımım? yanlış bişey yapmayayım.

yanıtlandı 30.09 '2012 saat 14:44

trukr's gravatar image

trukr
5191218

Yanıtınız
önizleme/normal görünüm

Bu soruyu takip et (abonelik)

Email (geçerli olmalı (kimseye verilmeyecek)):

Buradan (giriş yapmanızın ardından) bu soruyla ilgili güncellemelere dair email haberlerine abone olabilirsiniz.

By RSS:

yanıtlar

Yanıtlar ve Yorumlar

Markdown temelleri

  • *italic* veya __italic__
  • **bold** veya __bold__
  • link:[metin](http://url.com/ "başlık")
  • resim?![alt metin](/path/img.jpg "başlık")
  • numaralandırılmış liste: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • temel HTML kodları desteklenir